Converse All Stars, de eeuwige modetrend!

DSC_0392All Stars, wie kent ze niet? Deze sneakers waren onmisbaar in mijn jeugd en heb ik in wel tig verschillende kleuren gedragen. Van knalroze tot neongeel, ik had ze allemaal! De gympen zijn al honderd jaar een statement in fashionland en nog steeds een musthave in je schoenenstash.

Een stukje geschiedenis…

In 1917 werd de eerste Converse All Star gelanceerd. Het eerste model werd vernoemd naar een Amerikaanse basketbalspeler, Chuck Taylor. Hij werd in 1921 aangenomen door Converse, omdat hij klaagde dat er geen comfortabele schoenen waren voor basketballers. Taylor zorgde ervoor dat de schoenen in no-time wereldberoemd werden.

Naast het Chuck Taylor model zijn er de afgelopen jaren nog veel meer All Star-modellen geïntroduceerd.
All Star infographic5All Star infographic6Ik kocht mijn eerste paar toen ik elf jaar oud was. Hier had ik zóóó lang om gezeurd dat mijn moeder ze wel moest kopen. Het was het Chuck Taylor model met licht- en donkerbruine ruitjes. De jaren erna kocht ik ze in allerlei verschillende kleuren en – gek genoeg – heb ik de meesten nog!
DSC_0407Naast al deze toffe kleuren had ik ook veel All Stars in basic kleuren als donkerblauw, grijs, zwart en wit. Helaas waren deze zo versleten en vies, dat ik ze weg moest gooien. Schermafbeelding 2016-11-03 om 20.41.02

8 juli 2012

Op de middelbare school kocht je natuurlijk precies dezelfde All Stars als je vriendinnen. Deze foto komt uit 2008, waar we alledrie beige Chuck Taylors kochten!

Ben jij ook zo’n fan van All Stars? Koop deze supertoffe sneakers dan met een kortingscode van Kortingbox.nl!

Deze post is in samenwerking met Kortingbox.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *