Een dagje in Utrecht

Afgelopen vrijdag kwamen Cleem en ik op het spontane idee om in de trein naar Utrecht te stappen en daar te genieten van het prachtige weer, de historische grachten en de leuke winkeltjes. Het is heel erg, maar eigenlijk was ik nog nooit eerder in het centrum van Utrecht geweest. Het is er gewoon nooit eerder van gekomen. Dat maakte het extra leuk om een keer spontaan te gaan!
Cleem en ik Utrecht Utrecht 3Als je vanaf het station richting het centrum loopt is het allemaal heel groot, druk en industrieel. De auto’s rijden aan het begin dwars door de winkelstraat heen. In het begin was daarom niet heel enthousiast. Toen we meer richting de Domkerk liepen, kwamen we eigenlijk pas in het leuke centrum. Langs de gracht heb je allemaal leuke winkeltjes, die je niet vaak ziet. Zo liepen we ook binnen bij de nieuwe pepernotenwinkel ‘van Delft’. Hier kochten we heerlijke framboos pepernoten voor €4. Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt, maar ze waren echt heerlijk!Utrecht 2 Utrecht 9De Domkerk is prachtig! Je kunt er doorheen lopen en rondom spelen veel straatmuzikanten. Heel mooi om te zien.
Utrecht 4Utrecht 6 Utrecht Utrecht 7 Utrecht 5Rondom de Domkerk heb je zoveel leuke winkeltjes, een mooi groot plein waar vrijdag ook een gezellige markt stond en aan iedere lantaarnpaal hagen prachtige bloemen, zoals die hier boven. Natuurlijk kon ik Lush niet voorbij lopen! Daar kocht ik een naar marsepein ruikende ‘Snow Angel’ bruisbal. Daar in een latere post meer over!

Ik ga zeker nog eens terug naar Utrecht, want ik vond het een hele leuke stad! Niet alleen de winkels zijn leuk en gevarieerd, maar je kunt ook heel leuk uit eten langs de gracht. Dat wil ik zeker nog eens doen!

Voor het unieke winkelaanbod krijgt Utrecht een 8, omdat de stad veel unieke winkeltjes heeft, zoals bijvoorbeeld een echt oud-Hollandse kaaswinkel. Voor het uiterlijk krijgt de stad ook een 8. In het begin lijkt het heel industrieel, maar naarmate je verder loopt richting de Domkerk wordt het steeds knusser en gezelliger. Vooral de gracht en de mooie boeketten aan de lantaarnpalen geven de stad een unieke indruk. Het station krijgt een 7, maar dat is puur omdat ik Utrecht Centraal altijd zo druk en onoverzichtelijk vind. Verder ziet het station er wel heel mooi uit!

Gemiddeld scoort Utrecht dus een 7,7!

Wat vind jij het mooiste plekje in Utrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *