Detox je haar met L’Oréal Elvive Extraordinary Clay

L'Oreal 3Als bloginsider van VeraCamilla.nl mocht ik mijn haar detoxen met de nieuwe productlijn van L’Oréal! Vijf weken lang testte ik de shampoo, conditioner en droogshampoo van de ‘Elvive Extraordinary Clay’-lijn voor een optimaal resultaat. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder!

Waarom klei?
Je haren wassen met klei klinkt misschien gek, maar toch was dit vroeger heel normaal. Klei zorgt voor een reinigende werking en is daarom een veelvoorkomend ingrediënt in reinigingsproducten voor de huid, en nu dus ook voor je haar! In de producten zitten drie verschillende soorten klei:

#1. Kaoliniet: Dit is een lichte, witte klei die goed absorbeert en zorgt voor het verfrissen en herstellen van het haar.

#2. Montmorilloniet: Deze blauwe klei heeft een zachte en waterabsorberende textuur en zorgt voor hydratatie van het haar.

#3. Argileklei: Deze groene klei bevat kleine microscopische balletjes die zorgen voor een sterke reinigende werking tot in de haarwortels.

L'Oreal 2

De droogshampoo
Ik moet heel eerlijk bekennen dat dit de eerste keer was dat ik droogshampoo gebruikt heb. Mijn haar wordt bijna nooit vet en ruikt altijd heerlijk naar shampoo of andere verzorgingsproducten. Ik was er daarom nooit echt op gekomen om droogshampoo te kopen. Nu ik deze droogshampoo vijf weken lang getest heb, ben ik er zeker tevreden over! Hij ruikt heerlijk en maakt mijn haar weer helemaal fris. Net alsof je haar net gewassen is!

Hoe werkt het?
Spray de droogshampoo op dertig centimeter afstand over je haar en kneed het in je haar voor meer volume. Laat het twee minuten intrekken en geniet de hele dag van een heerlijke frisse look.

Schermafbeelding 2016-07-23 om 23.03.51
De shampoo
De shampoo werkt perfect voor normaal haar dat snel vet wordt. Bij mij is dit niet het geval, waardoor ik merkte dat mijn haar snel droog werd na het gebruiken van de shampoo. Jammer, maar waarschijnlijk werkt deze wel goed bij haar dat snel vet wordt.

Hoe werkt het?
Maak je haar goed nat met lauwwarm water en kneed de shampoo zorgvuldig in het haar. Laat het even intrekken en spoel het daarna grondig uit.

Tip van kapster Monique Bosman: 
Schermafbeelding 2016-07-23 om 22.47.49

“Veel mensen wassen hun haar maar één keer met shampoo, maar het is veel beter om je haar twee keer achter elkaar te wassen met shampoo. De eerste keer voor het wassen en reinigen van je haar en de tweede keer voor een optimaal resultaat van het product.”

De conditioner
De crèmespoeling zorgt voor een intense hydratatie van het haar. Het maakt mijn haar onwijs zacht en dat vind ik altijd een enorme pré bij een goede conditioner. Echt een topper!

Hoe werkt het?
Verdeel de crèmespoeling over je haarlokken en kneed het goed in de haarpunten. Laat het 2 tot 3 minuten intrekken voor een optimaal resultaat. Spoel het daarna goed uit met lauwwarm water en geniet de hele dag van mooi en glanzend haar.

Schermafbeelding 2016-07-23 om 23.00.49

Ik ben over het algemeen erg verrast door de Extraordinary Clay producten. Ze gingen zelfs mee op vakantie naar Kroatië, waar mijn haar door de hoge temperaturen en de zoute zee deze verzorging zeker nodig had!

Wil jij jouw haar ook detoxen met deze haarproducten van L’Oréal? Koop de droogshampoo, shampoo en conditioner dan bij Kruidvat of Etos.

Deze post is in samenwerking met Vera Camilla en L’Oréal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *