Hoe overleef ik iedere dag 5 uur opstaan?

Ik loop nu meer dan twee weken stage in Dordrecht, waardoor ik iedere dag om 06:16 de trein moet hebben. Toen ik solliciteerde voor deze stage dacht ik: dat doe ik wel even. Zoals meestal het geval is, blijkt dit moeilijker dan gedacht. Toch weet ik mezelf dankzij 10 tips iedere dag de trein in te slepen. Benieuwd welke tips?

1. Leg al je kleren de avond van te voren klaar. Bedenk van schoenen tot oorbellen alvast wat je de volgende dag aan wilt trekken. Ook is het handig om vast je tas in te pakken en je brood te smeren. Dit scheelt je de volgende ochtend zoveel tijd!

2. Douche ’s avonds in plaats van ’s ochtends. Je hebt daar zo vroeg in de ochtend gewoon echt geen tijd voor. Dan blijf ik liever wat langer liggen.

3. Ga minstens twee uur eerder slapen dan de tijd waarop je normaal gesproken het bed indook. Voorheen sliep ik rond 01:00, dat is nu dus sowieso vòòr 23:00. Wat stiekem eigenlijk nog steeds veel te laat is..

4. Zet 1627165362 wekkers. Geloof me, anders wordt je echt niet wakker! Iedere ochtend schrik ik me nog steeds kapot. Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat ik er gewoon rond 05:00 al uit moet. Mijn quietly pleasure is dan ook dat ik een wekker zet om 04:55, 05:05 en 05:10. Die tijd voelt toch net iets fijner..

5. Kleed je eerst aan, doe dan eventueel je make-up (kan ook in de trein) en poets daarna je tanden. Dan hoef je alleen nog iets te drinken en te eten in je tas te doen en kun je de deur uit. Hiervoor heb ik ongeveer 20 tot 30 minuten nodig!

6. Zorg dat je altijd voor vertrek naar de wc gaat. Ook al hoef je op dat moment niet. Dit is echt een must als je lang in de trein moet zitten. Er is niets viezer en vervelender dan in de trein te moeten plassen. Die wc’s zijn vaak superranzig en oncomfortabel. Met een beetje pech schommelt de trein zo hard dat je naast de bril plast en je broek of schoenen onder komen. Ja, dit kan echt gebeuren! Het kan zijn dat je ondanks deze tip alsnog onderweg moet plassen. Probeer dit dan zo lang mogelijk op te houden en als dit echt niet meer lukt, ga dan in de trein wanneer de trein stilstaat. Zorg dan dat je stabiel boven de pot hangt (nooit, maar dan ook echt nooit, gaan zitten!!) en geniet van het feit dat je eindelijk kan plassen!

7. Kijk altijd even of de treinstoel waarop je wilt gaan zitten schoon is! Dit klinkt als een onzinnige tip, maar dit is dus echt een must als je vaak met de trein reist. Je zou maar net in de kauwgom van de vorige stoeleigenaar gaan zitten, ielll!

8. Ontbijten doe je altijd in de trein. Rond die tijd krijg ik pas honger of zin in eten. Mijn lichaam blijft het gewoon raar vinden om zo vroeg te eten. Bovendien hebben ze bij de broodzaak superlekkere broodjes, die ik tijdens mijn overstap in Utrecht of Rotterdam bijna altijd even haal. Mits mijn bankrekening het toe laat.

9. Koffie. Omg, wat moeten we zonder dit wonderdrankje?! Je zou er bijna verslaafd aan raken. Ik probeer het daarom alleen te halen als ik mij echt verschrikkelijk voel, wat dus eigenlijk bijna altijd is..

10. Als je echt heel moe bent, kun je altijd nog slaap inhalen in de trein. Om te voorkomen dat je je overstap mist, kun je oortjes indoen en dan een aantal wekkers zetten. Je treinburen hebben dan geen last van jouw wekker en jij mist je overstap niet. Echt een win-win-situatie!

Deze tips gelden natuurlijk ook weer voor de terugweg! Door deze tien overlevingstips houd ik mij al meer dan twee weken staande. Natuurlijk blijf ik er af en toe als een zombie uitzien, ik heb het wel super naar mijn zin op mijn stageplek. Ik doe nu echt iets wat ik ontzettend leuk vind en dat is het lange reizen en het vroege opstaan echt wel waard!

Sta jij weleens zo vroeg op en wat zijn daarbij jouw overlevingstips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *