Afvallen met Hope Diet week 1

Hope Diet 1

Vorige week schreef ik een artikel over de producten van Hope-Diet.com en begon ik de race tegen de winterkilo’s. In deze post lees je hoe het afvallen gaat en wat ik tot nu toe van de producten vind.

Hope Diet 2

Volgens het dieet moest ik in de eerste week – de Detox fase – het ontbijt, de lunch en het avondeten vervangen door de Hope superfoodshakes. Dit vond ik ontzettend moeilijk!

Ik probeer het dieet namelijk te combineren met minstens twee keer per week sporten en ik merkte dat dit niet goed ging. Als tussendoortje mag je wel fruit eten, maar hiermee kreeg ik lang niet genoeg energie binnen voor een flinke bootcamp in de sportschool. Hierdoor was ik geneigd om het dieet ietsjes aan te passen op de dagen dat ik ging sporten.

Wat eet ik dan?

Hope Diet 7OntbijtHope Diet 5

De shakes smaken best lekker, maar als je ze zo vaak drinkt, snak je echt naar iets anders. Daarom at ik zo nu en dan een kommetje magere kwark met druiven, appel of banaan in plaats van de eiwitshakes, want wist je dat in één kommetje magere kwark (150 gram) bijna net zoveel eiwitten zitten als in één shake? Tijdens het ontbijt nam ik ook één Hope Detoxify en één kop thee met Hope Aloë Vera Gel.

Tussendoortje

Als ik tussen het ontbijt, de lunch en het avondeten trek kreeg, nam ik wat fruit of wat groente als worteltjes of komkommer. Dit nam dan voor een uurtje het hongergevoel weg, zodat ik tussendoor niet in verleiding kom om te snoepen.

Avondetensalade

Meestal sport ik na het avondeten en dan heb ik meer energie nodig dan de energie uit een eiwitshake, daarom maakte ik op de dagen dat ik ging sporten meestal een gezonde maaltijd in plaats van een shake, zoals de salade hierboven. Gezonde vetten en eiwitten uit de zalm en alle andere vitamines en voedingsstoffen uit gezonde groenten.

Dus… Hoeveel ben ik afgevallen?Hope Diet 8

In het gewicht zie ik na één week nog niet veel verschil (lees: 400 gram!). Wel ben al flink wat centimeters kwijt ten opzichte van vorige week! Vorige week heb ik de omtrek van mijn bovenarm, borst, taille, buik, dijen en knie opgemeten en deze week deed ik dat weer.

Omtrek borst voor het dieet: 92 cm. Na één week dieet: 92 cm = hetzelfde!
Omtrek dijen voor het dieet: 110 cm. Na één week dieet: 110 cm = hetzelfde!

Omtrek taille voor het dieet: 72 cm. Na één week dieet: 71 cm = -1 centimeter!
Omtrek buik voor het dieet: 84 cm. Na één week dieet: 77 cm = -7 centimeter!
Omtrek knie voor het dieet: 42 cm. Na één week dieet: 40 cm = -2 centimeter!
Omtrek bovenarm voor het dieet: 30 cm. Na één week dieet: 29 cm = – 1 centimeter!

Ik ben dus in één week al totaal 11 centimeter kwijt. Vooral rond mijn buik zie ik een groot verschil! Wat stiekem wel jammer is, want ik vind mijn buik juist helemaal niet dik. Ik zou de centimeters het liefst kwijt raken op mijn dijen en benen, maar dit duurt meestal het langst en daarom ben ik al erg blij dat ik verschil zie na slechts één week. De komende weken ga ik ook weer flink sporten met mijn coach Linda en die kan mij hopelijk helpen met de centimeters rond mijn benen en dijen.

Maar… Het is niet makkelijk!

Hope Diet 9

Pff ik vind diëten altijd ontzettend moeilijk. Ik word er ontzettend chagrijnig van als ik niet kan eten wat ik wil. Vooral als het lekker weer is en anderen voor mijn neus zitten te genieten van een lekker broodje, een heerlijk ijsje of een supervette pasta. Conclusie: Life is hard when you’re on a diet, maar we gaan door zodat ik mij deze zomer niet hoef te schamen op het strand.

Dus… To be continued!

Geloof jij in diëten? Laat het weten in een reactie hieronder.

Deze post is in samenwerking met Hope Diet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *