Made with love: Blueberry Apple Pie

 

DSC_0117

Op Pinterest kwam ik een hartjestaart tegen. Ik besloot de taart na te maken met appels en blauwe bessen. Het is een makkelijk recept, maar ik had de deeghartjes iets te dicht op elkaar geplakt, waardoor ze na het bakken in de oven niet echt meer op hartjes leken. Desondanks is het een heerlijke taart, die je makkelijk zelf kunt maken.
Wat heb je nodig?
– Springvorm van 24 cm
– Deegroller
– Twee pakken ‘mix voor appeltaart’
– 300 gram boter of margarine
– 2 losgeklopte eieren
– 4-5 appels naar keuze
– 150 gram blauwe bessen in siroop
– (Eventueel kun je ook nog kersen of rozijnen aan de taart toevoegen)
– Hartjes vormpjes (te koop bij Xenos en Hema)
– Kaneel
– Suiker
– Citroen

DSC_0091
Stap 1
Verwarm de (hetelucht)oven voor tot 175°C. Voor andere type ovens staat achter op het appeltaartmix pak hoeveel graden de oven voorverwarmd moet worden.

Stap 2
Doe de 300 gram boter in een kom en laat deze lichtjes smelten in de magnetron. Voeg hier daarna de appeltaart­mix en 3/4 deel van elk los­ge­klopte ei toe. Mix dit mengsel tot er een ste­vig deeg ont­staat.

Stap 3
Vet de springvorm in met boter, zodat de taart later makkelijker uit de springvorm te halen is. Be­dek daarna de bo­dem en ran­den van de in­ge­vet­te spring­vorm ge­lijk­ma­tig met het deeg. Houd 2/3 van het deeg over voor de hartjes op de bo­ven­kant.

Stap 4
Verwijder de schil van de appels en snijd deze in kleine stukjes, meng hierna de appels met de blauwe bessen (kersen), sui­ker en ka­neel. Vul de bakvorm met dit mengsel. Om de taart nog een frissere smaak te geven, kun je nog wat citroenrasp aan dit mengsel toevoegen. Dit ruikt niet alleen heerlijk, maar de taart wordt er ook lekkerder van!

DSC_0102

Stap 5
Maak het overgebleven deeg plat met een deegroller en gebruik vervolgens hartjesvormpjes om het deeg in hartjes te verdelen. Leg vervolgens de hartjes voorzichtig op elkaar om zo de bovenkant van de appeltaart te vormen. Leg de hartjes niet te dicht op elkaar, want dan lijken het niet meer op hartjes na het bakken in de oven, wat bij mij dus is gebeurd.
Zo moet het dus niet:DSC_0111

Stap 6
Bestrijk de hartjes en de zijkanten met het overgebleven ei en sprenkel hier daarna nog een beetje kaneel en suiker op. Zet de taart daarna in het mid­den van de oven en bak deze ge­du­ren­de 45-60 minuten goud­bruin. Laat de taart daarna eerst even afkoelen voordat je deze aansnijdt, anders krijg je de taart niet mooi uit de bakvorm gesneden.

Blueberry apple pie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *