Piggy Mudcake

Varkentje 11

‘De varkentjes in de modder’ taart is erg populair op Facebook. De taart is op verschillende manieren te maken; met KitKat, Twix, Snickers, Mars of lange vingers. Persoonlijk vind ik de KitKat-versie het leukst, omdat ik de taart daardoor op een modderpoel met houten hekje vind lijken.

Varkentje 9

Varkentje 5

Varkentje 2

Varkentje 8

Wat heb je nodig?
– Twee pakken homemade browniemix
– 22 cm bakvorm
– 250 gram lichtroze fondant (€1,99 Xenos)
– 100 gram melkchocolade
– Aardbeienkwark
– 3×4 hoge KitKat (€1,50 per pakje van 3 Xenos)
– Satéprikker
– Touw of lint voor de strik

Stap 1
Volg de instructies op het pak van de browniemix, maar gebruik in plaats van de bijgeleverde brownievorm een taartvorm van 22 cm. Laat de taart circa vijf minuten afkoelen en haal deze daarna voorzichtig uit de bakvorm, eventueel eerst even met een mes los snijden. Herhaal dit met de tweede browniemix, zodat je twee verschillende taarten hebt.

Stap 2
Smeer een laag aardbeienkwark op één van de taarten en stapel deze daarna op elkaar. Laat vervolgens een reep melkchocolade op een zacht vuurtje smelten en smeer de gesmolten chocolade langs de rand van de taart, waarna je de KitKat in stukken van twee langs de randen plakt. Smeer de overige gesmolten chocolade over de taart heen, zodat deze nog meer op modder gaat lijken.

Stap 3
Kneed de fondant tot deze zacht is en vorm deze daarna tot ronde bolletjes. Met behulp van een satéprikker maak je de oogjes en de naveltjes van de varkentjes. Van kleine stukjes fondant worden de neus en de oortjes gevormd.

Stap 4
Decoreer de varkentjes op eigen wijze en bind een strik om de KitKat rand heen. Je kunt de taart eventueel nog rondom versieren met fondant bloemetjes.

Voor meer ‘Varkentjes in de modder’ ideeën, klik je op de foto’s hieronder;

Varkentje 13

Varkentje 12

Varkentje 14

 

Foto’s: BlushingBrunette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *