Ik ben terug!

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, heb ik al meer dan een maand niets meer gepost! Daar gaat weer verandering in komen, want ik ben weer helemaal terug op de aardbodem na een welverdiende vakantie! Benieuwd waar ik geweest ben?
DSC_0045DSC_0119Eerste bestemming: Rieden am Waldsee, Duitsland
Eerst ging ik een weekje met mijn ouders mee. Ik was al lange tijd niet meer met hun op vakantie geweest en daarom leek het Cleem en mij leuk om dit jaar weer mee te gaan. We verbleven in een chalet aan de Waldsee in Duitsland. Dit was een leuk huisje, pal gelegen aan een groot natuur meer. Ik heb normaal gesproken niet veel met Duitsland als vakantiebestemming, maar dit weekje was ontzettend leuk. In Koblenz bezochten we een vlindertuin, waar vlinders gekweekt en gehouden, zodat zij niet uitsterven. Het was een gigantische kas waar honderden vlinders rond fladderen! De vlinders kwamen zelfs op je zitten, heel gaaf!

DSC_0981

DSC_0973Clemens had die dag een wit shirt aan en schijnbaar komen ze daar op af, want hij werd belaagt door vlinders!
DSC_1005

DSC_0022

DSC_0972

DSC_0950Mijn vader en Clemens zijn op dezelfde dag jarig en dat vierden we in Duitsland met een grote barbecue! De rest van de week genoten we van het weer, lekker eten, de rust en ons prachtige uitzicht.
DSC_0060Bestemming nummero 2: Payallar & Alanya, Turkije
Onze volgende bestemming was Turkije! Samen met Clemens’ ouders vertrokken we naar Payallar, een plaatsje naast Alanya. Hier hebben wij genoten van twee weken zon, zee en strand!
DSC_0226Schermafbeelding 2015-09-04 om 00.04.24DSC_0340In totaal zijn wij al drie keer naar deze bestemming in Turkije geweest, maar in deze twee weken ben ik bruiner geworden dan ooit te voren! Buiten zonnen en zwemmen deden we ook mee aan een quad safari, picknickten we in de bergen en gingen we heel vaak uit eten. Een vakantie waar ik nog veel van nageniet nu ik weer op school zit.

Schermafbeelding 2015-09-03 om 23.30.24DSC_0240In het Taurus gebergte liggen meerdere bergmeren waar je kunt picknicken. Je kan hier zitten in een boomhut of drijven op een vlot en vervolgens eten bestellen net als in een restaurant. Ik raad je alleen af om friet te bestellen tijdens zo’n picknick; dit is namelijk niet te eten!
DSC_0242DSC_0248DSC_0273DSC_0140DSC_0128DSC_0325DSC_0310In Alanya zie je overal van dit soort ‘piraten boten’. Op deze boten worden ‘boat tours’ georganiseerd waarbij je langs de mooiste plekjes van de kust vaart. Op de boot word je geëntertaind door de hele crew. Zo doen ze bijvoorbeeld een scene uit de Titanic na. Erg leuk, maar na één keer heb je het wel gezien. Daarom besloten wij dit jaar om toe te kijken vanaf de kust.
DSC_0232 DSC_0357Het waren twee heerlijke weken, maar helaas begint het echte leven weer.. Hoe zag jouw zomer(vakantie) eruit? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *