Max Factor producten najaar 2016

MF 3Afgelopen dinsdag bezocht ik het EPIC event van Max Factor, waar ik na afloop een prachtige goodiebag kreeg met de nieuwste producten van het najaar. In deze post lees je een uitgebreide review van deze nieuwe producten.
Schermafbeelding 2016-09-22 om 19.44.3814375176_10210105595251732_1203722849_oOp het event werd ik opgemaakt door make-up artist Christel Man. Hiervoor gebruikte ze niet alleen nieuwe producten van Max Factor, maar ook een aantal klassiekers zoals de Miracle Touch & Match Foundations en de Skin Luminizer Miracle Foundations.

Al deze producten heb ik achteraf nogmaals uitgebreid getest. Hieronder lees je de reviews van de producten met voor- en na foto’s, uitleg van Max Factor en mijn persoonlijke mening. Het blijft lastig om een foundation te reviewen, omdat ieder huidtype anders is. Wat voor mij de perfecte foundation is, kan voor een ander totaal niet werken. Ik hoop daarom dat deze foto’s een beter beeld geven van de werking van het product.
DSC_0188Verschil Miracle Touch.jpgWat zegt Max Factor over dit product? “De Miracle Touch Skin Smoothing Foundation is een van Max Factor’s meest iconische producten. De formule verandert van vast naar vloeibaar bij aanraking met de huid, waardoor je de foundation vlekkeloos kunt aanbrengen.”

Wat vind ik? Bij de Miracle Touch foundation zit een sponsje waarmee je de foundation aan zou moeten brengen. Ik snap alleen de functie hiervan niet, want de foundation smelt bij aanraking met de huid en niet op het sponsje. Ik vind de foundation ideaal om kleine oneffenheden te camoufleren, maar het product is niet praktisch om aan te brengen op het hele gezicht. Hiervoor is de formule denk ik toch iets te vast, waardoor het heel stug smeert. Nummer 45: Warm Almond  past het beste bij mijn huid.
De Miracle Touch foundations zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en kosten €16,99 per stuk.MF 5Verschil Miracle Match.jpgWat zegt Max Factor over dit product? “De Skin-blur technologie van de Miracle Match Foundation zorgt ervoor dat je foundation een natuurlijke en zijdezachte uitstraling heeft.”

Wat vind ik? Ik ben erg te spreken over de Miracle Match foundation. Het product smeert goed uit, dekt mooi en blijft gedurende de dag goed zitten. Voor de dekking van mijn gezicht gebruikte ik nummer 45: Warm Almond.
De Miracle Match foundations zijn verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en kosten €16,99 per stuk.
MF 4Verschil Luminizer.jpgWat zegt Max Factor over dit product? “De Skin Luminizer Miracle Foundation bevat vitamine B & E, glycerine en elastomeren die je huid hydrateren en zorgen voor een frisse look.”

Wat vind ik? Deze foundation smeert goed uit en heeft een goede dekking. Nummer 47: Nude past redelijk bij mijn huid, maar is de lichtste kleur van de collectie. Ik heb een gele ondertoon in mijn huid, waardoor ik deze warme kleur wel kan hebben, maar ik kan me heel goed voorstellen dat deze foundation voor vrouwen met een lichte huid veel te oranje kleurt.
De Skin Luminizer Miracle Foundation is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en kost €16,99 per stuk.
Schermafbeelding 2016-09-22 om 19.51.17Christel wilde een natuurlijke look creëren, zodat mijn egale huid goed opviel. Hiervoor gebruikte ze de Smooth Miracle Primer, de nieuwste must-have in de Miracle collectie.Primer verschil.jpgWat zegt Max Factor over dit product? “Door de primer blijft je foundation langer en mooier zitten. Ook bevat het product een hydraterende formule die de huid er direct glad uit doet zien. Ongelijke oppervlaktes worden opgevuld en de randen van fijne lijntjes, rimpels en onzuiverheden worden hiermee vervaagd.”

Wat vind ik? Ik ben erg tevreden over de werking van de primer. Het product is makkelijk aan te brengen en voelt zijdezacht aan op de huid. Ik was erg sceptisch over de ‘verdoezeling van de onzuiverheden’, maar als ik in de spiegel kijk na het aanbrengen van het product, lijkt mijn huid wel degelijk egaler dan normaal. Ook merk ik dat mijn foundation inderdaad langer blijft zitten dan voorheen. Conclusie: een goed product, die ik veel ga gebruiken.
De Smooth Miracle Primer kost €14,99.

Twijfel jij vaak over welke kleur foundation het beste bij jou past? Test het product dan op de binnenkant van je pols of je hals. Deze huid matcht het meest met je gezicht en voorkomt dat je een miskoopt doet. Kom je er echt niet uit? Vraag dan advies aan een verkoopmedewerker van de desbetreffende winkel. Zij zijn ervoor om je te helpen.
DSC_0148 MF 6 MF 7De Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner zijn de best verkochte eyeliners van Max Factor, omdat je de eyeliner met de stift op twee manieren heel makkelijk aan kunt brengen. Een dikke streep met de platte kant en een dun streepje met de zijkant. De eyeliner was voorheen al verkrijgbaar in de kleur Velvet Black, maar vanaf het najaar zijn ze ook verkrijgbaar in vier andere toffe kleuren: 10 Chocolate, 25 Forest, 30 Sapphire en 20 Azure.
De Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner kost €12,99 per stuk.

Ik heb hele smalle ogen en daarom draag ik eigenlijk nooit eyeliners. Mijn ogen lijken dan nog smaller, waardoor ik make-up looks met dikke eyeliners meestal vermijd. Het is daarom superhandig dat je met deze eyeliner ook gemakkelijk een subtiel lijntje aan kunt brengen.
MF 8Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie is ieder detail van onze make-up te bewonderen op social media. Elke week worden er meer dan 17 miljoen selfies verstuurd en daarom introduceert Max Factor dit najaar de False Lash Epic Mascara, die ervoor zorgt dat geen wimper onopgemerkt blijft op ulta HD-schermen.
MF 9Door de nieuwe vorm van het borsteltje heb je geen verschillende soorten mascara meer nodig om elk wimperhaartje te raken. Met het middelste gedeelte van het borsteltje verdeel je de formule over de wimperrand en met de zijkanten kam je de wimpers in de gewenste look. Gebruik vervolgens de top om de kleinste wimperhaartjes mee te pakken en eventuele klonten te verwijderen.

De formule is gemaakt op waterbasis, waardoor het langer duurt voor de mascara opdroogt en je genoeg tijd hebt om je wimpers van de perfecte look te voorzien. Handig als je veel tijd hebt om je make-up te doen, maar als ik vroeg op moet, gaat mijn voorkeur toch naar iets langer blijven liggen en mascara die snel opdroogt. Maar dat is denk ik meer een persoonlijk dingetje, haha.
De False Lash Epic mascara is vanaf het najaar te koop voor €17,99.
LookLook 2Dit is de natuurlijke look bij daglicht die Christel bij mij creëerde op het event. Hiervoor gebruikte ze de Smooth Miracle Primer als basis, de Miracle Touch 45 Warm Almond foundation voor de dekking en de Miracle Match 80 Bronze foundation om te contouren. Ook heb ik op de foto de False Lash Epic mascara op, die – zoals je ziet – zorgt voor ontzettend veel volume. Op mijn lippen draag ik nummer 53: Garnet, van de Power of Red Lipfinity collectie van Max Factor.

Welke nieuwe producten van Max Factor zou jij willen hebben?

Deze post is in samenwerking met Max Factor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *