Mijn ervaring met wimperextensions

Ik wilde het al heel lang een keer proberen; wimperextensions! Vorige week maakte ik een afspraak met make-up- en hairartist Nadeche om ze te laten zetten en inmiddels zitten ze er alweer een week op. Benieuwd of ze er nog goed op zitten? Lees dan snel verder.

Nadeche heeft de kappersopleiding afgerond en volgt inmiddels een opleiding tot all round grimeur op het RijnIJssel in Arnhem. In haar vrije tijd zet ze wimperextenions, knipt of verft ze haren of maakt ze iemand van top tot teen op.

“Na mijn kappersopleiding heb ik een cursus gevolgd in het zetten van wimperextensions, zodat ik niet alleen iemands haar kan stylen, maar iemand ook volledig kan opmaken. Zelf draag ik ook altijd wimperextensions, omdat je ogen dan veel mooier uitkomen en je ’s ochtends wakker wordt met prachtige wimpers. Dit scheelt een hoop tijd in de ochtend!”

Ik ging samen met vriendin Jousha, die vaker wimperextensions laat zetten, naar Nadeche. Zo kon ik goed zien hoe de wimpers één voor één op haar eigen wimpers werden geplakt, wat een priegelwerkje om te doen! Die plakkertjes (tape?) onder de ogen zien er een beetje gek uit, maar deze zorgen ervoor dat de onderwimpers niet mee worden gelijmd. Het laten zetten van de extensions duurt gemiddeld een half uur per oog, maar dit ligt er heel erg aan hoeveel wimpers je hebt. Als je wimperextensions laat zetten, kun je kiezen uit tig soorten met verschillende lengtes. Jousha en ik kozen allebei voor de langste die Nadeche in huis had (14mm met D krul), zodat het verschil goed te zien was.

En toen was ik aan de beurt…
Ik liet de wimpers speciaal zetten voor de bruiloft van mijn schoonzus en ging dus voor mooie, lange wimpers. Ik vroeg Nadeche om een foto te maken waarop je het verschil tussen mijn eigen wimpers en de extensions goed kunt zien. Links zie je de wimperextenions en rechts mijn eigen wimpers. Om het verschil echt goed te laten zien, zie je hieronder een voor- en na foto zonder make-up. Wat een verschil hè?

Het laten zetten van de wimpers deed overigens totaal geen pijn. Het is stiekem eigenlijk best relaxt om zo met je ogen dicht op de behandeltafel te liggen. Nadeche vertelde dat sommige klanten van haar weleens in slaap vallen tijdens het vastlijmen van de wimpers, hoe hilarisch!

De wimpers blijven gemiddeld drie weken zitten en laten daarna langzaamaan één voor één los, maar er zijn wel trucjes om je wimpers langer mooi te houden. Nadeche vertelde me er een paar:

Tip 1: De eerste vierentwintig uur mogen je wimpers niet nat of vochtig worden, zodat de lijm genoeg tijd krijgt om droog te worden.

Tip 2: Als je de wimpers erg lang mooi wilt houden, kun je de wimpers beter zo min mogelijk nat laten worden. Het vocht zorgt er namelijk voor dat de lijm sneller los laat. Kijk dus goed uit tijdens wassen van je haren.

Tip 3: Als je oogmake-up gebruikt zoals eyeliner of oogschaduw, gebruik dan make-up zonder oliebasis. Olie zorgt er namelijk voor dat de lijm sneller los laat.

Tip 4: Als je je make-up verwijderd, zorg er dan voor dat je dit voorzichtig doet. Gebruik een verzorgende reinigingscrème in plaats van olie en vermijd je ogen als je make-up doekjes gebruikt om je make-up mee te verwijderen.

Hoe zien mijn wimpers eruit na één week?

Ik heb alle tips van Nadeche opgevolgd en dat heeft goed geholpen, want ik ben – zover ik weet – nog geen enkele wimper verloren. Ik vind ze prachtig en het scheelt ontzettend veel tijd in de ochtend. Het enige nadeel aan de extensions vind ik dat het wat moeilijker is om oogmake-up aan te brengen. Ik doe normaal altijd eerst oogschaduw en eyeliner op voor ik mascara aanbreng, maar met deze wimperextensions zijn mijn wimpers zo lang dat ik helemaal geen mascara nodig heb.
Ben jij na mijn post ook zo enthousiast geworden? Stuur Nadeche dan een berichtje op Instagram voor meer informatie. Het laten zetten van de extensions kost €20 en als je de wimpers na drie weken laat bijvullen, kost dit slechts €10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *