De Mascha planner

Yayy! Ik heb ‘m binnen; de Mascha planner van Beautygloss! Ik was al lange tijd op zoek naar een overzichtelijke planner, die mijn leven weer op orde brengt. Deze planner van Beautygloss komt net op het juiste moment en in deze post zal ik jullie alle voor- en nadelen over deze planner vertellen.

Het einde van het schooljaar is in zicht en rond deze tijd van het jaar zijn er altijd duizendmiljoen dingen die nog gedaan moeten worden. Hiervoor maakte ik altijd lijstjes en kleine overzichtjes om wat meer duidelijk te krijgen. Helaas raakten deze vaak kwijt en daarom was ik op zoek naar een goede planner.

Ik wilde eigenlijk de Passion Planner bestellen uit Amerika, maar deze was erg duur door de verzendkosten. Net op dat moment lanceerde Mascha Feoktistova van Beautygloss haar eigen planner en het eerste wat ik dacht was; die MOET ik hebben! Dus plaatse ik een paar dagen geleden een pre-order op bol.com en vanmiddag kreeg ik ‘m binnen per post.

De planner
Het boekje heeft 12 pagina’s met een overzicht van de maanden om bijvoorbeeld verjaardagen op bij te houden, 100 pagina’s met een overzicht van de weken om van alles en nog wat bij te houden en 10 pagina’s met notities.

De bladzijden worden bij elkaar gehouden met een koperen ringband en hebben allen een andere kleur balk, die ingekleurd is met aquarelverf.In de pagina’s met de weken gebruik ik het grote vakje van de dagen als ‘to do’ list en de onderste twee vakjes om verjaardagen, feestjes en andere belangrijke activiteiten in te zetten. Daarnaast is er nog een gedeelte waar je notities in kwijt kunt. Deze zal ik waarschijnlijk gebruiken om belangrijke dingen neer te zetten die ik in die week niet moet vergeten.

De extra’s

Aan het begin van het boekje zit een vakje met een schattig mini-notitieboekje, twee leuke postkaarten, gouden labels om bijvoorbeeld je naam op te schrijven en een gouden stickervel met hartjes, rondjes, sterretjes en nog veel meer. Ik vind dit vakje superhandig omdat je hier van alles in kunt bewaren, zoals leuke foto’s van jou en je vriendinnen!

De planner kun je op twee manieren gebruiken; uiteraard als planner waarmee je al je doelen, activiteiten en deadlines bijhoudt, maar daarnaast kun je hem ook gebruiken als agenda. In de planner staan geen vaste maanden, dagen en weken. Deze kun je namelijk zelf toevoegen! Dit vind ik echt superhandig omdat het hierdoor niet uitmaakt wanneer je begint met het gebruiken van je agenda/planner. Ik vond het altijd zo jammer dat wanneer ik net een toffe (school)agenda had gekocht, ik vaak nog minstens een maand moest wachten voor ik hem kon gebruiken. Dat hoeft nu dus niet meer! Je kunt de stickers achterin de planner gebruiken om zelf je weken, maanden en dagen invullen.

Twijfel je nog over het kopen van deze planner? Dan heb ik hieronder de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen
– Handig vakje voorin om dingen in te bewaren.
– Overzichtelijke pagina’s om alles wat jij fijn vindt per week of per maand bij te houden.
– De planner heeft meer pagina’s dan weken, waardoor je ‘mislukte’ pagina’s er zonder probleem uit kan scheuren.
– Handige stickers, waarmee je je planner op kunt fleuren of zelf in kunt delen.
– Er zitten geen ‘onzin’-pagina’s in als cijferlijsten en andere dingen die je nooit gebruikt.
– Leuke zalmkleurige kaft met gouden stippen.
– Redelijk groot formaat, zodat je hem makkelijk kunt terug vinden in je veel te volle tas.

Nadelen
– De kaft is niet zo sterk, waardoor ik bang ben dat deze na een tijdje beschadigd.
– Doordat de planner best groot is, kun je hem niet meenemen in een klein tasje.
– De pagina’s met maanden hebben kleine hokjes, waardoor je soms schrijfruimte te kort komt.
– Doordat er geen ‘onzin’-pagina’s inzitten, heb je ook niet veel ruimte om leuke foto’s en andere plaatjes erin te plakken.
– Geen touwtje of wijzer die aangeeft waar je bent gebleven, maar deze kun je natuurlijk wel makkelijk zelf toevoegen.
– De planner is met €24,95 best duur als je hem alleen als agenda gebruikt, maar in verhouding met andere planners valt dit bedrag wel mee.

De Mascha planner kost €24,95 en is onder andere te koop bij Bol.com, Bruna en nog meer boekenwinkels. Wees er wel snel bij, want zoals Mascha al zei in haar video; op is op!

Heb jij ook een Mascha planner? Laat dan in een reactie weten hoe jij hem gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *