Vijf dagen in Londen!

Vorige week was ik samen met drie vriendinnen in Londen, waar we genoten van het heerlijke weer, de leuke winkels, het lekkere eten en de gezelligheid! In deze post vertel ik wat we allemaal gedaan hebben en welke plekken je écht moet bezoeken als je in Londen bent.

De vluchtDe eerste tip die ik meteen even met jullie wil delen is het vliegen naar London Southend airport. Dit vliegveld is piepklein en in 50 minuten makkelijk te bereiken met de trein naar Liverpool Street in Londen. Doordat het vliegveld zo klein is, gaat alles heerlijk relaxed. De bagageafgifte, douane en gates zijn allemaal in dezelfde hal, waardoor het onmogelijk is om te verdwalen en je alles lekker op je gemak kunt doen voor je gaat boarden. Helaas kun je alleen naar Southend vliegen vanaf Schiphol met EasyJet, maar als dit geen probleem is, raad ik dit zeker aan!

De eerste dag
We vertrokken die nacht om 04:00 naar Schiphol en moesten keihard hard rennen naar de gate om onze vlucht te halen. Het inchecken van onze koffers duurde ontzettend lang en natuurlijk werden net onze spullen apart gescand bij de security check. De gate sloot om 07:00 en door onze noodsprint waren wij er net om 06:59. Ik heb echt nog nooit in mijn leven zo hard gerend! We waren rond 11:00 Engelse tijd in hartje Londen en moesten nog tot 14:00 wachten voor we het hotel in konden. We besloten om vast wat te winkelen en uitgebreid koffie te drinken.

Na even uitgerust te hebben in het hotel, gingen we die avond eten bij Jamie Oliver’s Diner. Ik wilde al heel lang een keer in een restaurant van Jamie eten en hoe vet is het dan om dit in Londen te doen? Abigail en ik eten allebei geen vlees, maar dit was gelukkig geen probleem. Ik bestelde een heerlijke veggie burger en Abigail had een superlekker gerecht met vis. Zeker een aanrader om hier een keer te eten!

Na het eten wandelden we lekker cliché langs The London Eye en The Big Ben en hier moesten natuurlijk even wat foto’s van gemaakt worden! Helaas waaide het heel hard, waardoor mijn haar steeds voor mijn gezicht waaide.

De tweede dag
We begonnen de dag door lekker uitgebreid koffie te drinken. Hier zaten we bij Le Pain Quotidien, waar ze de grootste cappuccino’s serveren die ik ooit heb gezien. Zoals je kunt zien op de foto was de kom nog groter dan mijn hoofd! Superlekker, maar in de uren erna wel lastig omdat je vaak moet plassen, haha.

Daarna maakten we nog wat heerlijke cliché foto’s bij de rode telefooncellen en zaten we in een typische rode bus.

De derde dag
Het werd ontzettend mooi weer en daarom besloten Rosa en ik om lekker te hangen in de Kyoto Garden in het Holland Park. Hier zitten superveel eekhoorntjes en twee prachtige pauwen die heel erg tam zijn.

We kregen wat nootjes van mensen die naast ons stonden en de eekhoorns aten deze zo uit onze handen. Zo schattig!
De Kyoto Garden was zo mooi en is zeker een aanrader om doorheen te wandelen als de drukte van de stad je even te veel wordt. Hier word je gegarandeerd weer helemaal zen!

De vierde dag   

We waren in Londen voor onze opleiding, Cambridge Engels. Hiervoor moesten we dus ook een aantal teacher activities doen, waaronder een boottocht naar Greenwich en een walk tour door Camden, waar Amy Winehouse woonde. Ondanks dat deze activiteiten verplicht waren, was het wel superleuk!

De boot vaarde langs veel bezienswaardigheden, waardoor je supermooie foto’s kon maken. Ilse, Rosa, Abigail en ik moesten natuurlijk even de perfecte foto met de Big Ben maken.
Die middag gingen we ook nog even chillen op Primrose Hill. Een grote heuvel waar je een prachtig uitzicht hebt over Londen. Dit moment mis ik denk ik het meest aan de hele trip. Het uitzicht was geweldig en het weer was prachtig! Als ik terugga naar Londen, kom ik hier zeker weer terug.

De vijfde dag
De laatste dag gingen Rosa en ik nog snel even naar Victoria Secret voor een souvenirtje uit Londen. We kochten allebei een bh die perfect zit. Als je gaat winkelen bij Victoria Secret meten ze eerst je maat op, waardoor je altijd de juiste maat koopt. Superhandig!

Wist je trouwens dat ze naast fish & chips ook heerlijk ander streetfood verkopen? Zo heb je ook lekkere Indische, Turkse en andere wereldgerechten, waaronder Nederlandse poffertjes! Ze worden verkocht onder de naam ‘Dutch Pancakes’ en zijn op het moment megapopulair in Londen. Ze worden verkocht met marshmallows, banaan, chocola, aardbei en nog veel meer heerlijke ingrediënten.

Helaas ben ik inmiddels alweer een paar dagen thuis, maar ik ben zeker van plan om snel weer terug te gaan!

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Londen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *