Winkelen in Den Haag

DSC_1254Deze zomer bezoeken Tess (www.stylebytess.com) en ik meerdere steden in Nederland. Met name steden waar wij eigenlijk weinig – of nog nooit – geweest zijn. We beoordelen steden op uiterlijk, uniek winkelaanbod en openbare vervoer. Den Haag stond bovenaan ons lijstje, omdat Den haag een belangrijke stad in Nederland is en ik er nog nooit geweest ben.

Afgelopen donderdag werd het rond de 34 graden en dat was net de dag waarop Tess en ik naar Den Haag wilde gaan. Door de enorme hitte besloten we na het winkelen in Den Haag een middagje Scheveningen eraan te plakken om zo toch nog verkoeling op te zoeken. Daarover in een volgende post meer. Clemens was die dag ook vrij van school en werk en kon daarom gezellig met ons mee. Samen hadden we 1,5 uur in een trein zonder airco gezeten. Het was hartstikke warm en tot onze verbazing was het ook hartstikke druk in de trein. Rond elf uur kwamen we aan op Den Haag Centraal Station. Het station van Den Haag was heel onoverzichtelijk en smerig. Het stonk er verschrikkelijk. Geen idee of dit door de hitte kwam of dat het er altijd zo stinkt, maar ik was blij dat we hier niet lang stonden. Vanaf het station was het nog tien á vijftien minuten lopen naar het centrum van Den Haag.

DSC_1258

DSC_1502

In Den Haag liggen de winkels relatief ver uit elkaar, anders dan wat ik gewend ben van Arnhem. Het aanbod van de winkels is daarentegen wel groot. Den Haag heeft veel winkels die je in kleinere steden niet ziet. Denk aan Zara Home, Dille & Kamille, Cos, Flying Tiger, Rivièra Maison en nog veel meer. We zagen zelfs winkels die we nog nooit eerder hadden gezien, zoals een prachtige tassenwinkel ‘Emma Joe’ en een heel schattig cupcakewinkeltje ‘CupCakeChic Bakery’. Ook de Shoeby flagshipstore bevindt zich in Den Haag. Deze Shoeby heeft maar liefst drie verdiepingen, waar je onder andere je eigen kleding kunt customizen door middel van een laserprinter. Je kiest een patroon uit en de laserprinter print dit patroon op je spijkerbroek of een ander gewenst kledingstuk. Heel gaaf!

DSC_1368 DSC_1373 DSC_1326 DSC_1344 DSC_1174 DSC_1182 DSC_1144 DSC_1163 DSC_1166 DSC_1132DSC_1071 DSC_1227 DSC_1209DSC_1103

DSC_1094 DSC_1095

DSC_1007DSC_0016

Na het winkelen hebben we lekker gegeten bij Bagels and Beans en rond drie uur stapten we in de tram naar Scheveningen om de warme dag af te sluiten aan het strand. Hierover meer in een volgende post!

Bon Appetit DSC_1308

Voor het unieke winkelaanbod krijgt Den Haag van ons een dikke 7! Qua uiterlijk een 6 en voor het openbaar vervoer krijgt de stad een 5. In Den Haag is er veel te zien en zoals ik al eerder vermeldde heeft de stad veel unieke winkeltjes. Daarentegen waren wij niet onder de indruk van het centraal station en het openbaar vervoer. Het station van Den haag zag er vervallen uit en in de tram was het veel te druk. Toen Tess en ik uit wilden stappen ging de deur ineens dicht, waardoor we een halte verder pas uit konden stappen.

Gemiddeld scoort Den Haag dus een 6!

DSC_1236 DSC_1245

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *